Je bedrijf en website aanmelden bij Google Bedrijven

Bedrijf aanmelden bij Google bedrijven (company)

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Voordelen van aanmelden bij Google bedrijven

Wanneer je je bedrijf toevoegt aan Google, kan dit helpen om nieuwe klanten aan te trekken en verschillende inkomstenbronnen te genereren.

Je hebt de mogelijkheid om je Google Bedrijfspagina aan te passen met informatie zoals openingstijden, foto’s, aangeboden diensten, producten en meer.
Door een locatie of servicegebied aan je bedrijf toe te voegen, wordt het vindbaar op Google Maps, waardoor potentiële klanten gemakkelijk je bedrijf kunnen vinden.

Toon je bedrijf in de zoekresultaten
Toon openingstijden, foto's, diensten, etc...
Word zichtbaar op Google maps

Hoe voeg je jouw bedrijf toe aan Google bedrijven?

Stap 1.Ga naar Google bedrijven

Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website. Je kunt deze vinden door te zoeken naar “Google Mijn Bedrijf” in de zoekmachine of klik op deze Google bedrijven link.

Stap 2. Klik op nu beheren

Klik op de knop “Nu beheren” of “Aan de slag” om te beginnen met het aanmeldingsproces.

Stap 3. Google account aanmaken

Log in met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een aanmaken door op de link “Account maken” te klikken en vervolgens te kiezen voor de optie ‘voor mijn werk en bedrijf’. 

Google account aanmaken

Stap 4. Naam bedrijf

Nadat je bent ingelogd, wordt er gevraagd naar de naam van je bedrijf. Voer de officiële naam in waaronder je bedrijf bekend staat.

Als je bedrijf al een vermelding heeft, kan het zijn dat deze wordt weergegeven terwijl je typt. Selecteer de juiste vermelding als deze verschijnt, anders kun je doorgaan met het invullen van de gegevens van je bedrijf.

Stap 5. Locatiegegevens

Voer de locatiegegevens van je bedrijf in, zoals het adres en de contactgegevens. Zorg ervoor dat deze informatie accuraat is, zodat klanten je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden.

Stap 6. Categorie

Kies de categorie die het beste past bij je bedrijf. Dit helpt Google om je bedrijf te identificeren en te koppelen aan relevante zoekopdrachten.

Stap 7. Servicegebied

Geef aan of je een fysieke locatie hebt waar klanten je kunnen bezoeken, of dat je een servicegebied hebt waar je actief bent. Selecteer de relevante optie en geef eventuele aanvullende informatie over je servicegebied op.

Stap 8. Verificatie

Verificatie code Google Company

Verifieer je bedrijf. Google stuurt doorgaans een verificatiecode via de post naar het opgegeven adres. Volg de instructies om je bedrijf te verifiëren en volledige toegang te krijgen tot je Google Bedrijfspagina.

Stap 9. Bedrijfsgegevens invoeren en aanpassen

Nadat je bedrijf is geverifieerd, kun je je Google Bedrijfspagina aanpassen. Voeg belangrijke informatie toe, zoals openingstijden, foto’s, een beschrijving van je bedrijf en eventuele aanbiedingen die je wilt promoten. Zorg bij voorkeur voor een pakkende beschrijving van jouw bedrijf. Ook mooie professionele foto’s zijn belangrijk, bijvoorbeeld van je bedrijfspand, sfeerbeelden, actiefoto’s, foto’s van het personeel en natuurlijk van jezelf.

Stap 10. Bedrijfsgegevens controleren en bijhouden

Het kan even duren voordat alle gegevens zichtbaar worden in Google. De gegevens worden namelijk eerst gecontroleerd! Houd je Google Bedrijfspagina regelmatig bij. Zorg ervoor dat de informatie up-to-date is en reageer op eventuele beoordelingen of vragen van klanten om betrokkenheid te tonen.

Stap 10. Maak gebruik van Google reviews!

Tot slot nog even een supertip: maak gratis gebruik van Google reviews. 
Wanneer jouw bedrijfsgegevens zichtbaar zijn in Google (dit kun je controleren door de naam van je bedrijf in te typen in Google of anders de url van je website) klik je op de button ‘meer reviews ontvangen’. Je kunt een link gebruiken in bijvoorbeeld emails of op je website om klanten uit te nodigen een review te schrijven!

Google reviews verkrijgen via Google bedrijven

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Auteur: Bart Vriend

Specialist in -> Webdesign | Wordpress en Elementor | Seo | Startende ondernemers

Eigenaar Webdesign Westfriesland | Website manager Marketing Enkhuizen

Portret Bart Vriend

Inhoud artikel

Artikel zoeken

Ook interessant

Scroll naar boven