De beste WordPress plugins voor jouw bedrijfswebsite

De beste Wordpress Plugins

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Draait jouw (bedrijfs)website op WordPress? Haal dan het maximale uit je website met de beste plugins van dit moment! Ik vertel je wat de 10 beste WordPress plugins zijn die je niet kunt missen, en ze zijn nog (bijna) altijd gratis ook!

Plugins

Yoast Seo

Als je wilt dat je website goed scoort in zoekmachines, is Yoast SEO de plugin voor jou. Het biedt uitgebreide tools om je te helpen bij zoekmachineoptimalisatie, zoals het optimaliseren van je inhoud, het beheren van meta-tags en het genereren van XML-sitemaps. Ook creëert de Yoast Seo plugin mooie, trefwoord gerichte urls.

Askimet

Niets is vervelender dan spamreacties op je blogposts. Akismet is een krachtige plugin die automatisch spamreacties detecteert en blokkeert. Hierdoor hoef je niet handmatig door honderden reacties te gaan om spam te verwijderen.

Litespeed Cache

Snelheid is essentieel voor een succesvolle website. Litespeed Cache verbetert de laadtijden van je site door caching toe te passen. Dit betekent dat je site sneller wordt geladen en een betere gebruikerservaring biedt. Het is 1 van de beste plugins om jouw website supersnel te maken.

WooCommerce

Als je een webshop wilt starten, is WooCommerce de ideale plugin. Het transformeert je WordPress-site in een volwaardige e-commerce winkel met functies zoals productbeheer, winkelwagentjes en betalingsgateways.

UpdraftPlus

Het maken van regelmatige back-ups van je website is van cruciaal belang. UpdraftPlus maakt het gemakkelijk om automatische back-ups te maken en deze op een externe locatie op te slaan, zoals Dropbox of Google Drive. Tip: je kunt je hosting partij ook vragen om dagelijkse backups te maken.

Contact Form 7

Contactformulieren zijn een must-have voor elke website. Contact Form 7 is een flexibele en eenvoudig te gebruiken plugin waarmee je aangepaste formulieren kunt maken en beheren, zodat je gemakkelijk in contact kunt komen met je bezoekers.

Jetpack

Jetpack is een uitgebreide plugin met een breed scala aan functies, zoals websitebeveiliging, prestatie-optimalisatie, site-analyse en sociale media-integratie. Het biedt een alles-in-één oplossing om je site te verbeteren.

Chaty

Een optimale klantervaring is essentieel voor elke website. Chaty zorgt ervoor dat een bezoeker snel contact kan opnemen door middel van email, Whatsapp, telefoon of via andere communicatiekanalen.

301 redirect

De WordPress plugin 301 redirect is een slimme keuze omdat het je in staat stelt om eenvoudig permanente omleidingen van niet bestaande pagina’s aan te maken. Dit is belangrijk voor  de SEO van je website.  De plugin voorkomt gebroken links bij het wijzigen van de URL-structuur of het verplaatsen van pagina’s op je website.

Elementor (tip!)

Wil je je website ontwerpen zonder technische kennis? Elementor is een populaire visuele paginabuilder waarmee je eenvoudig aantrekkelijke en responsieve pagina’s kunt maken. Zo goed als alles is mogelijk met Elementor als het gaat om het inbouwen van extra functionaliteiten en ontwerpen.

Duplicate page (bonustip)

Met de duplicate page plugin kun je bestaande berichten (blogs) of pagina’s dupliceren (kopiëren). Dit bespaart je enorm veel tijd met het aanmaken en indelen van nieuwe pagina’s en blog berichten. Kopieer een bestaande pagina en pas alles aan op de backend en frontend en voilà, je nieuwe pagina is online.

Conclusie

Dit was de lijst met de 10 beste WordPress plugins die je absoluut moet proberen! Of je nu je site wilt optimaliseren voor zoekmachines, een webshop wilt starten of je site wilt beveiligen, er is een plugin voor bijna alles. Dus ga aan de slag en maak je WordPress-site nog beter met deze geweldige tools. Veel plezier met het aanpassen van je website!

Ben je op zoek naar een uitbreiding of functionaliteit voor je website? Of wil je een nieuwe professionelere website? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Auteur: Bart Vriend

Specialist in -> Webdesign | Wordpress en Elementor | Seo | Startende ondernemers

Eigenaar Webdesign Westfriesland | Website manager Marketing Enkhuizen

Portret Bart Vriend

Inhoud artikel

Artikel zoeken

Ook interessant

Scroll naar boven