Elementor installeren op WordPress

Elementor installeren

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Inleiding

Elementor is fantastische tool (plugin) voor WordPress waarmee je gemakkelijk prachtige websites kunt maken. In dit artikel help ik je om Elementor op je WordPress-site te installeren en geef ik een paar handige tips om met deze krachtige website bouwer aan de slag te gaan.

Stappenplan installatie

Stap 1. Log in op je WordPress-dashboard

Eerst moet je inloggen op je WordPress-dashboard. Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

Stap 2. Plugins

Ga naar het “Plugins” gedeelte aan de linkerkant van het dashboard. Klik op “Plugins” en dan op “Nieuwe plugin”.

Wordpress plugin installeren

Stap 3. Zoek naar Elementor

Op de “Nieuwe plugin” pagina zie je een zoekbalk rechtsboven. Typ “Elementor” in en druk op Enter of klik op de “Zoeken” knop.

Stap 4. Installeer Elementor

Je ziet nu een lijst met zoekresultaten, en Elementor is een van de eerste. Klik op de “Nu installeren” knop naast Elementor. Even wachten terwijl WordPress Elementor installeert.

Stap 5. Zet Elementor aan

Nadat het installeren klaar is, komt er een berichtje met een knop om Elementor aan te zetten. Klik op de “Activeren” knop om Elementor op je WordPress-website te activeren.

Stap 6. Ontdek Elementor

Nadat het installeren klaar is, komt er een berichtje met een knop om Elementor aan te zetten. Klik op de “Activeren” knop om Elementor op je WordPress-website te activeren.

Elementor instellingen

Binnen Elementor zijn er diverse essentiële instellingen direct beschikbaar in de plugin. Deze instellingen stellen je in staat om verschillende taken uit te voeren, zoals het controleren van de berichttypes waarop Elementor van toepassing is, het instellen van standaard lettertypen en regelafstanden, en het aanpassen van de responsieve instellingen. Met deze mogelijkheden kun je je website volledig afstemmen op je specifieke behoeften en voorkeuren.

Elementor instellingen

Bekijk deze handige video over hoe je een website maakt met Elementor.

Elementor instellingen

Leer de Elementor-interface kennen
Elementor heeft drie belangrijke onderdelen: een zijmenu links, een contentgebied in het midden en een instellingenpaneel rechts. Neem de tijd om deze onderdelen te begrijpen, want ze vormen de basis van Elementor.

Gebruik de Elementor-widgets
Elementor heeft een heleboel widgets die je kunt oppakken en neerzetten op je pagina’s. Denk aan tekstblokken, afbeeldingen, knoppen, formulieren, video’s en nog veel meer. Probeer verschillende widgets uit om de functionaliteit toe te voegen die jij wilt.

Maak gebruik van vooraf ontworpen sjablonen
Elementor wordt geleverd met allerlei mooie sjablonen die je als basis kunt gebruiken voor je website. Blader door de sjablonen en pas ze aan zoals jij wilt. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je een professionele website krijgt.

Leer werken met secties en kolommen
Secties en kolommen bepalen de structuur van je pagina’s in Elementor. Leer hoe je secties toevoegt en kolommen verdeelt om een mooie lay-out te maken. Pas de instellingen van secties en kolommen aan om de juiste breedtes, hoogtes en achtergronden te krijgen.

Check de Elementor Theme Builder
Met de Elementor Theme Builder kun je de lay-out van je header, footer, archiefpagina’s en andere sjablonen aanpassen. Zo hou je een consistent ontwerp op je hele website. Probeer de Theme Builder uit en geef je website jouw eigen stijl.

Meer weten over Elementor? 

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Auteur: Bart Vriend

Specialist in -> Webdesign | Wordpress en Elementor | Seo | Startende ondernemers

Eigenaar Webdesign Westfriesland | Website manager Marketing Enkhuizen

Portret Bart Vriend

Inhoud artikel

Artikel zoeken

Ook interessant

Scroll naar boven