Veel gestelde vragen.

Voor als je er even niet uitkomt

Heb je vragen? Dan kun je deze veel gestelde vragen (FAQ) pagina bekijken. Waarschijnlijk staat het antwoord op jouw vraag er tussen.

Natuurlijk kun je ook gewoon contact opnemen.

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Natuurlijk kan dat!

Wanneer je contact opneemt en/of een aanvraag doet neem ik eerst contact met je op voor een gratis intake.

Tijdens de intake bespreken we samen jouw wensen en geef ik aan wat de mogelijkheden zijn. Hebben we een klik? Dan stuur ik je een offerte. Pas na ondertekening van de offerte is de opdracht definitief. 

Tijdens de intake bespreken we wat je website kost n.a.v. jouw wensen. Je kunt de actuele prijzen bekijken op de pagina van het product van jouw keuze.

Ik bereken altijd 1 vast bedrag zodat je achteraf niet voor verassingen komst te staan. Tijdens de gratis intake geef ik aan wat de mogelijk extra kosten zijn voor hosting (1e jaar gratis) en onderhoud van je website. 

Het is moeilijk om van te voren aan te geven hoe snel een website klaar is, dit hangt sterk af van andere opdrachten en het soort website.

Na een gratis intake kan ik echter wel een goede inschatting geven.

Je betaalt bij mij 1 x voor een gerealiseerde website, na oplevering. 

Voor een onderhoudscontract en hostingcontract is het mogelijk om maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar te betalen.

Ik heb mezelf gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (Seo). Wanneer je jouw website optimaliseert voor Google krijg je meer gratis bezoekers op je website. Hierin heb ik ruim 15 jaar ervaring en heb vele succesvolle resultaten behaald.

Overige specialisaties zijn conversie optimalisatie (CRO) en gebruikersoptimalisatie (UX). Met het vergroten van de gebruikerservaring op een website straal je professionaliteit, kunnen bezoekers informatie sneller vinden en is je website prettig leesbaar.
Met conversie optimalisatie zorg ik ervoor dat de juiste dingen opvallen op je website zodat een bezoeker eerder overgaat tot actie.

Ik heb zelf al vele Worpress websites en webshops gemaakt en tevens zelf succesvol geëxploiteerd.

Door mijn jarenlange werkervaring bij Stichting Marketing Enkhuizen (VVV) weet ik veel van online marketing. Daarom geef ik altijd een gratis online marketing advies bij afnamen van een website of webshop.

Tot slot heb ik 3 jaar als bedrijfsadviseur gewerkt bij de Kamer van Koophandel. Mijn ervaring daarin kan ik meestal goed gebruiken tijdens mijn gratis adviesgesprekken.

Jazeker, ik heb ruime ervaring met Seo (zoekmachine optimalisatie) en heb diverse succesvolle resultaten behaald. Zo werk ik o.a. al jaren voor Stichting Marketing Enkhuizen.

Bij afname van een website of webshop regel ik automatisch dat jouw website goed gevonden kan worden door Google. Dit betekent dat je website Seo technisch goed in elkaar zit. Zeg maar, de basis om hoge rankings te behalen in Google.

Daarnaast kun je mij op projectbasis inhuren voor het behalen van hogere Google rankings door kwalitatieve content en kwalitatief linkbuilding. Hiervoor maak ik een offerte op maat.

Website laten maken

Een goede website moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen om effectief te zijn in het aantrekken en behouden van bezoekers en het bereiken van de beoogde doelen. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten waaraan een goede website moet voldoen:

 1. Duidelijke navigatie: Een goede website moet een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken navigatie hebben, zodat bezoekers snel en gemakkelijk de gewenste informatie kunnen vinden.

 2. Responsief ontwerp: De website moet worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en verschillende schermgroottes, zodat bezoekers de site gemakkelijk kunnen bekijken en gebruiken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 3. Snelheid: De website moet snel laden en geen vertragingen of fouten veroorzaken, zodat bezoekers niet gefrustreerd raken en elders op zoek gaan naar informatie.

 4. Relevantie: De website moet relevante en nuttige informatie bieden die aansluit bij de behoeften van de doelgroep, zodat bezoekers geïnteresseerd blijven en terugkeren. Een doelgroepgerichte website dus.

 5. Goede inhoud: De website moet goed geschreven en hoogwaardige inhoud bevatten die gemakkelijk te begrijpen en informatief is. Afbeeldingen en video’s worden daarin steeds belangrijker.

 6. Betrouwbaarheid: De website moet betrouwbaarheid uitstralen en de juiste contactgegevens en informatie over de organisatie of het bedrijf geven.

 7. Visuele aantrekkingskracht: De website moet er visueel aantrekkelijk uitzien en een professionele uitstraling hebben om bezoekers aan te trekken en vertrouwen te wekken.

 8. Vindbaarheid: De website dient vindbaar en zichtbaar te zijn voor bezoekers en potentiele klanten. Een optimale technische inrichting is hierbij van essentieel belang. Ook andere Seo (zoekmachine optimalisatie) technieken zijn belangrijk zoals contentmarketing en kwalitatief linkbuilding.
 9. Conversie optimalisatie: De juisten dingen moeten opvallen zodat een bezoekers eerder overgaat tot actie. Conversie optimalisatie maakt van bezoekers klanten.

Door aan deze criteria te voldoen, kan een website effectief zijn in het bereiken van de beoogde doelen en het bieden van een positieve gebruikerservaring voor bezoekers.

Er komt dus nog best wel wat bij kijken om een goede website te realiseren. Daarom heb ik mezelf in zowel webdesign als online marketing gespecialiseerd.

Bekijk hier het stappenplan van intake tot lancering.

1. Intake

 • Bespreken branche
 • Doel van de website
 • Inhoud website
 • Indeling website
 • Online promotie kanalen
 • Ontwerp en huisstijl
 • Functionaliteiten
 • Domeinnaam en hosting
 • Seo (hoger in Google – optioneel)

  Nb. we bespreken tijdens de intake ook welke gegevens je zelf dient aan te leveren.

2. Offerte en ondertekening

3. Keuze ontwerp en realisatie (je kunt de vorderingen online bekijken!)

4. Oplevering eerste opzet + correctieronde(s)

5. Definitieve lancering

6. Persoonlijke uitleg systeem + Advies E-commerce en online promotiekanalen op mijn kantoor in Bovenkarspel

Het is mogelijk om alles door mij te laten regelen, dus ook het registreren van een domeinnaam, een ssl certificaat (voor een beveiligde website) en een emailadres.

Je website heeft tevens een hosting pakket nodig. Met hosting huur je een server waarop jouw website staat. Ook dit kun je aan mij uitbesteden.

Jouw voordeel?
Wanneer er problemen ontstaan op de server los ik dit gratis voor je op en kan ik hier snel in handelen.

Wanneer je jouw website door mij laat maken krijg je er het 1e jaar gratis bij:
* Razendsnelle hosting
* 1 domeinnaam
* Een ssl certificaat
* Een emailadres

Prijzen

* Domeinnaam en emailadres: € 10,- per jaar
* Ssl certificaat: € 30,- per jaar
* Hosting: € 180,- per jaar

Betaling per jaar.
Prijzen excl. 21% btw

Jazeker. Sterker nog, ik heb meer dan 10 jaar ervaring met het succesvol exploiteren en maken van webshops. 
Bekijk hier de mogelijkheden

De basis van jouw website is een bestaand WordPress ontwerp. Dit heeft namelijk vele voordelen.

Het ontwerp wordt omgebouwd aan de hand van jouw wensen, zodat jij jouw eigen unieke website krijgt. Een website met een ontwerp passend bij jouw dienst of product.

Nieuwsgierig naar mogelijkheden? Je kunt kiezen uit 3 verschillende databases, met duizenden voorbeeld ontwerpen. Nb. het ontwerp van jouw keuze is bij de prijs inbegrepen.

1. Een ontwerp van Themeforest.
Bekijk de templates van Themeforest.
Waarom Themeforest? Deze partij heeft de grootste database aan WordPress templates waarvan veruit het grootste deel kwalitatief uitstekend is.

2. Een ontwerp van Astra
Bekijk de templates van Astra.
Waarom Astra? Vanwege snelheid. Astra maakt de snelste WordPress ontwerpen welke op dit moment verkrijgbaar zijn. Dit is goed voor Google en bezoekers.

Razendsnelle website volgens Google Pagespeed


3. Elementor Theme
Bekijk de templates van Elementor.
Waarom een Elementor theme? Elementor maakt net als Astra zeer snelle en gebruiksvriendelijke WordPress templates.

Hulp nodig?
Uiteraard ondersteun ik je met het kiezen van het juiste ontwerp!

Jouw website wordt in WordPress gebouwd. Dit is het meest gebruikte website systeem ter wereld en is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt dus zelf eenvoudig aanpassingen verrichten. Zelfs als je een digibeet bent!

Natuurlijk leg ik je alles uit zodra jouw website klaar is.

Elke website heeft ook onderhoud nodig, bijvoorbeeld bij software updates en/of verouderde onderdelen. Ik geef je altijd 1 uur gratis afterservice wat normaal gesproken voldoende is voor ongeveer 1 jaar. Daarna reken ik het normale uurtarief (€ 50,-).

Wanneer jouw website klaar is zal je mij bijna niet meer nodig hebben. Aanpassingen kun je heel eenvoudig zelf verrichten.Zoals bij elke website kan er soms een probleem ontstaan. Bijvoorbeeld door een software update of problemen bij een hosting partij.Ik kan je website voor je onderhouden waarbij je er tevens gratis aanpassingen bij krijgt tot een maximum van 1 uur. Lees meer over het onderhoudspakket.Andere doorlopende kosten zijn de kosten voor een domeinnaam, hosting en een ssl certificaat. Voor deze diensten betaal je het 1e jaar niets! Bekijk hier welke tarieven ik hanteer voor hosting, domeinnaam en ssl certificaat.

Je hoeft zelf niet veel te regelen. Wanneer je al een website hebt hevel ik alle inhoud over van je huidige website naar je nieuwe website, met een maximum van 10 pagina’s. Soms vraag ik om aanvullende informatie of afbeeldingen.

Bij een nieuwe website vraag ik je om aanlevering van teksten, prijzen, bedrijfsgegevens, afbeeldingen (bijvoorbeeld van een pand, bedrijfswagen, oid) en een logo. Uiteraard kan ik de door jou aangeleverde teksten voor je herschrijven.

Wanneer je nog geen logo en huisstijl hebt dan kan ik dit voor je regelen.
Ook een domeinnaam, ssl certificaat, emailadres en hosting is optioneel en kun je aan mij uitbesteden. – Lees meer

Wanneer je al een website hebt dan hevel ik alle inhoud voor je over op je nieuwe website, met een maximum van 10 pagina’s.

Overige pagina’s kun je zelf invoeren. Ik leg je in Jip en Janneke taal uit hoe je dit kunt doen. Bevat je website heel veel pagina’s en wil je dit zelf niet overhevelen? Dan kan ik hiervoor een offerte op maat maken.

Er zijn tegenwoordig bedrijven waarbij je niet alleen een domeinnaam en hostingpakket kunt registreren maar ook zelf een website kunt realiseren. Daarbij installeer je zelf een door jou gewenst template en pas je deze aan naar jouw wensen.

Waarom dan toch kiezen voor Westfriesland Webdesign?

* Je zit bij mij niet aan een maandelijks abonnement vast.
* Je hebt bij mij veel meer keuze als het gaat om templates (ontwerpen). 
* Als Seo en conversie specialist zorg ik ervoor dat jouw website optimaal is ingericht voor Google en bezoekers.
* Je bespaart veel tijd met het zoeken naar de juiste indeling en het invoeren van teksten en afbeeldingen. Ik voer tot max. 10 pagina’s voor je in of hevel ze over van een bestaande website.
* Ik geef je advies over hoe je het maximale uit je website kunt halen!

Als je door mij je bedrijfswebsite laat maken kan ik ook een logo en huisstijl voor je laten ontwerpen. Zeer professioneel, voor jou op maat gemaakt! Je kunt kiezen voor de volgende ontwerpen:
logo, visitekaartje, briefpapier, enveloppe, flyer, advertentie en autosticker.

De huisstijl ontwerpen worden uitbesteed aan een partij met meer dan 10 jaar ervaring en ruim 12.000 tevreden klanten. Je betaalt bij mij minder vanwege kortingsafspraken.

Ontwerpen worden pas aangeleverd wanneer jij tevreden bent.

Prijzen

* Logo ontwerp € 199,-
*
Visitekaartje, briefpapier & enveloppe ontwerp € 130,-
* Flyer en krantadvertentie ontwerp € 300,-

Lees meer

Ik kan ervoor zorgen dat jouw website of webshop op verschillende trefwoorden hoger komt in Google.

Kijk hier voor meer informatie over optimaliseren voor Google.

One page website

Een goede website moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen om effectief te zijn in het aantrekken en behouden van bezoekers en het bereiken van de beoogde doelen. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten waaraan een goede website moet voldoen:

 1. Duidelijke navigatie: Een goede website moet een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken navigatie hebben, zodat bezoekers snel en gemakkelijk de gewenste informatie kunnen vinden.

 2. Responsief ontwerp: De website moet worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en verschillende schermgroottes, zodat bezoekers de site gemakkelijk kunnen bekijken en gebruiken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 3. Snelheid: De website moet snel laden en geen vertragingen of fouten veroorzaken, zodat bezoekers niet gefrustreerd raken en elders op zoek gaan naar informatie.

 4. Relevantie: De website moet relevante en nuttige informatie bieden die aansluit bij de behoeften van de doelgroep, zodat bezoekers geïnteresseerd blijven en terugkeren. Een doelgroepgerichte website dus.

 5. Goede inhoud: De website moet goed geschreven en hoogwaardige inhoud bevatten die gemakkelijk te begrijpen en informatief is. Afbeeldingen en video’s worden daarin steeds belangrijker.

 6. Betrouwbaarheid: De website moet betrouwbaarheid uitstralen en de juiste contactgegevens en informatie over de organisatie of het bedrijf geven.

 7. Visuele aantrekkingskracht: De website moet er visueel aantrekkelijk uitzien en een professionele uitstraling hebben om bezoekers aan te trekken en vertrouwen te wekken.

 8. Vindbaarheid: De website dient vindbaar en zichtbaar te zijn voor bezoekers en potentiele klanten. Een optimale technische inrichting is hierbij van essentieel belang. Ook andere Seo (zoekmachine optimalisatie) technieken zijn belangrijk zoals contentmarketing en kwalitatief linkbuilding.
 9. Conversie optimalisatie: De juisten dingen moeten opvallen zodat een bezoekers eerder overgaat tot actie. Conversie optimalisatie maakt van bezoekers klanten.

Door aan deze criteria te voldoen, kan een website effectief zijn in het bereiken van de beoogde doelen en het bieden van een positieve gebruikerservaring voor bezoekers.

Er komt dus nog best wel wat bij kijken om een goede website te realiseren. Daarom heb ik mezelf in zowel webdesign als online marketing gespecialiseerd.

Bekijk hier het stappenplan van intake tot lancering.

1. Intake

 • Bespreken branche
 • Doel van de website
 • Inhoud website
 • Indeling website
 • Online promotie kanalen
 • Ontwerp en huisstijl
 • Functionaliteiten
 • Domeinnaam en hosting
 • Seo (hoger in Google – optioneel)

  Nb. we bespreken tijdens de intake ook welke gegevens je zelf dient aan te leveren.

2. Offerte en ondertekening

3. Keuze ontwerp en realisatie (je kunt de vorderingen online bekijken!)

4. Oplevering eerste opzet + correctieronde(s)

5. Definitieve lancering

6. Persoonlijke uitleg systeem + Advies E-commerce en online promotiekanalen op mijn kantoor in Bovenkarspel

Het is mogelijk om alles door mij te laten regelen, dus ook het registreren van een domeinnaam, een ssl certificaat (voor een beveiligde website) en een emailadres.

Je website heeft tevens een hosting pakket nodig. Met hosting huur je een server waarop jouw website staat. Ook dit kun je aan mij uitbesteden.

Jouw voordeel?
Wanneer er problemen ontstaan op de server los ik dit gratis voor je op en kan ik hier snel in handelen.

Wanneer je jouw website door mij laat maken krijg je er het 1e jaar gratis bij:
* Razendsnelle hosting
* 1 domeinnaam
* Een ssl certificaat
* Een emailadres

Prijzen

* Domeinnaam en emailadres: € 10,- per jaar
* Ssl certificaat: € 30,- per jaar
* Hosting: € 180,- per jaar

Betaling per jaar.
Prijzen excl. 21% btw

Jazeker. Sterker nog, ik heb meer dan 10 jaar ervaring met het succesvol exploiteren en maken van webshops. 
Bekijk hier de mogelijkheden

De basis van jouw website is een bestaand WordPress ontwerp. Dit heeft namelijk vele voordelen.

Het ontwerp wordt omgebouwd aan de hand van jouw wensen, zodat jij jouw eigen unieke website krijgt. Een website met een ontwerp passend bij jouw dienst of product.

Nieuwsgierig naar mogelijkheden? Je kunt kiezen uit 3 verschillende databases, met duizenden voorbeeld ontwerpen. Nb. het ontwerp van jouw keuze is bij de prijs inbegrepen.

1. Een ontwerp van Themeforest.
Bekijk de templates van Themeforest.
Waarom Themeforest? Deze partij heeft de grootste database aan WordPress templates waarvan veruit het grootste deel kwalitatief uitstekend is.

2. Een ontwerp van Astra
Bekijk de templates van Astra.
Waarom Astra? Vanwege snelheid. Astra maakt de snelste WordPress ontwerpen welke op dit moment verkrijgbaar zijn. Dit is goed voor Google en bezoekers.

Razendsnelle website volgens Google Pagespeed


3. Elementor Theme
Bekijk de templates van Elementor.
Waarom een Elementor theme? Elementor maakt net als Astra zeer snelle en gebruiksvriendelijke WordPress templates.

Hulp nodig?
Uiteraard ondersteun ik je met het kiezen van het juiste ontwerp!

Jouw website wordt in WordPress gebouwd. Dit is het meest gebruikte website systeem ter wereld en is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt dus zelf eenvoudig aanpassingen verrichten. Zelfs als je een digibeet bent!

Natuurlijk leg ik je alles uit zodra jouw website klaar is.

Elke website heeft ook onderhoud nodig, bijvoorbeeld bij software updates en/of verouderde onderdelen. Ik geef je altijd 1 uur gratis afterservice wat normaal gesproken voldoende is voor ongeveer 1 jaar. Daarna reken ik het normale uurtarief (€ 50,-).

Wanneer jouw website klaar is zal je mij bijna niet meer nodig hebben. Aanpassingen kun je heel eenvoudig zelf verrichten.Zoals bij elke website kan er soms een probleem ontstaan. Bijvoorbeeld door een software update of problemen bij een hosting partij.Ik kan je website voor je onderhouden waarbij je er tevens gratis aanpassingen bij krijgt tot een maximum van 1 uur. Lees meer over het onderhoudspakket.Andere doorlopende kosten zijn de kosten voor een domeinnaam, hosting en een ssl certificaat. Voor deze diensten betaal je het 1e jaar niets! Bekijk hier welke tarieven ik hanteer voor hosting, domeinnaam en ssl certificaat.

Je hoeft zelf niet veel te regelen. Wanneer je al een website hebt hevel ik alle inhoud over van je huidige website naar je nieuwe website, met een maximum van 10 pagina’s. Soms vraag ik om aanvullende informatie of afbeeldingen.

Bij een nieuwe website vraag ik je om aanlevering van teksten, prijzen, bedrijfsgegevens, afbeeldingen (bijvoorbeeld van een pand, bedrijfswagen, oid) en een logo. Uiteraard kan ik de door jou aangeleverde teksten voor je herschrijven.

Wanneer je nog geen logo en huisstijl hebt dan kan ik dit voor je regelen.
Ook een domeinnaam, ssl certificaat, emailadres en hosting is optioneel en kun je aan mij uitbesteden. – Lees meer

Wanneer je al een website hebt dan hevel ik alle inhoud voor je over op je nieuwe website, met een maximum van 10 pagina’s.

Overige pagina’s kun je zelf invoeren. Ik leg je in Jip en Janneke taal uit hoe je dit kunt doen. Bevat je website heel veel pagina’s en wil je dit zelf niet overhevelen? Dan kan ik hiervoor een offerte op maat maken.

Er zijn tegenwoordig bedrijven waarbij je niet alleen een domeinnaam en hostingpakket kunt registreren maar ook zelf een website kunt realiseren. Daarbij installeer je zelf een door jou gewenst template en pas je deze aan naar jouw wensen.

Waarom dan toch kiezen voor Westfriesland Webdesign?

* Je zit bij mij niet aan een maandelijks abonnement vast.
* Je hebt bij mij veel meer keuze als het gaat om templates (ontwerpen). 
* Als Seo en conversie specialist zorg ik ervoor dat jouw website optimaal is ingericht voor Google en bezoekers.
* Je bespaart veel tijd met het zoeken naar de juiste indeling en het invoeren van teksten en afbeeldingen. Ik voer tot max. 10 pagina’s voor je in of hevel ze over van een bestaande website.
* Ik geef je advies over hoe je het maximale uit je website kunt halen!

Als je door mij je bedrijfswebsite laat maken kan ik ook een logo en huisstijl voor je laten ontwerpen. Zeer professioneel, voor jou op maat gemaakt! Je kunt kiezen voor de volgende ontwerpen:
logo, visitekaartje, briefpapier, enveloppe, flyer, advertentie en autosticker.

De huisstijl ontwerpen worden uitbesteed aan een partij met meer dan 10 jaar ervaring en ruim 12.000 tevreden klanten. Je betaalt bij mij minder vanwege kortingsafspraken.

Ontwerpen worden pas aangeleverd wanneer jij tevreden bent.

Prijzen

* Logo ontwerp € 199,-
*
Visitekaartje, briefpapier & enveloppe ontwerp € 130,-
* Flyer en krantadvertentie ontwerp € 300,-

Lees meer

Ik kan ervoor zorgen dat jouw website of webshop op verschillende trefwoorden hoger komt in Google.

Kijk hier voor meer informatie over optimaliseren voor Google.

Website zelf maken met opstarthulp

Een goede website moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen om effectief te zijn in het aantrekken en behouden van bezoekers en het bereiken van de beoogde doelen. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten waaraan een goede website moet voldoen:

 1. Duidelijke navigatie: Een goede website moet een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken navigatie hebben, zodat bezoekers snel en gemakkelijk de gewenste informatie kunnen vinden.

 2. Responsief ontwerp: De website moet worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en verschillende schermgroottes, zodat bezoekers de site gemakkelijk kunnen bekijken en gebruiken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 3. Snelheid: De website moet snel laden en geen vertragingen of fouten veroorzaken, zodat bezoekers niet gefrustreerd raken en elders op zoek gaan naar informatie.

 4. Relevantie: De website moet relevante en nuttige informatie bieden die aansluit bij de behoeften van de doelgroep, zodat bezoekers geïnteresseerd blijven en terugkeren. Een doelgroepgerichte website dus.

 5. Goede inhoud: De website moet goed geschreven en hoogwaardige inhoud bevatten die gemakkelijk te begrijpen en informatief is. Afbeeldingen en video’s worden daarin steeds belangrijker.

 6. Betrouwbaarheid: De website moet betrouwbaarheid uitstralen en de juiste contactgegevens en informatie over de organisatie of het bedrijf geven.

 7. Visuele aantrekkingskracht: De website moet er visueel aantrekkelijk uitzien en een professionele uitstraling hebben om bezoekers aan te trekken en vertrouwen te wekken.

 8. Vindbaarheid: De website dient vindbaar en zichtbaar te zijn voor bezoekers en potentiele klanten. Een optimale technische inrichting is hierbij van essentieel belang. Ook andere Seo (zoekmachine optimalisatie) technieken zijn belangrijk zoals contentmarketing en kwalitatief linkbuilding.
 9. Conversie optimalisatie: De juisten dingen moeten opvallen zodat een bezoekers eerder overgaat tot actie. Conversie optimalisatie maakt van bezoekers klanten.

Door aan deze criteria te voldoen, kan een website effectief zijn in het bereiken van de beoogde doelen en het bieden van een positieve gebruikerservaring voor bezoekers.

Er komt dus nog best wel wat bij kijken om een goede website te realiseren. Daarom heb ik mezelf in zowel webdesign als online marketing gespecialiseerd.

Je kunt je eigen WordPress ontwerp uitzoeken.
Nieuwsgierig naar mogelijkheden? Bekijk alvast een database van duizenden voorbeeld ontwerpen.
Wil je een supersnelle website (goed voor bezoekers en Google)? Kijk dan eens bij deze WordPress ontwerpen.

Zoals bij elke website kan er soms een probleem ontstaan. Bijvoorbeeld door een software update of problemen bij een hosting partij.

Ik kan je website voor je onderhouden waarbij je er tevens gratis aanpassingen bij krijgt tot een maximum van 1 uur. Lees meer over het onderhoudspakket.

Andere doorlopende kosten zijn de kosten voor een domeinnaam, hosting en een ssl certificaat.
Voor deze diensten betaal je het 1e jaar niets! Bekijk hier welke tarieven ik hanteer voor hosting, domeinnaam en ssl certificaat.

Je voert zelf teksten, afbeeldingen en video’s in op je website. Ook maak je zelf nieuwe pagina’s aan. Via Elementor kun je tevens aanpassingen verrichten aan het ontwerp van elke pagina. Je krijgt hier een gratis uitleg over.

Wanneer je website eenmaal online staat dient deze te worden onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van WordPress, het template (ontwerp) en alle plugins.
Je kunt dit indien gewenst aan mij uitbesteden. 

Er zijn tegenwoordig bedrijven waarbij je niet alleen een domeinnaam en hostingpakket kunt registreren maar ook zelf een website kunt realiseren. Daarbij installeer je zelf een door jou gewenst template en pas je deze aan naar jouw wensen.

Waarom dan toch kiezen voor Westfriesland Webdesign?

Er zijn diverse redenen om voor een webdesigner te kiezen in plaats van zelf een website maken. Lees hiervoor het artikel ‘waarom kiezen voor een webdesigner?‘. Naast deze redenen kies je voor mij omdat:

* Je zit bij mij niet aan een maandelijks abonnement vast.
* Je hebt bij mij veel meer keuze als het gaat om templates (ontwerpen). 
* Als Seo en conversie specialist zorg ik ervoor dat jouw website optimaal is ingericht voor Google en bezoekers.
* Je bespaart veel tijd met het zoeken naar de juiste indeling en het invoeren van teksten en afbeeldingen. Ik voer tot max. 10 pagina’s voor je in of hevel ze over van een bestaande website.
* Ik geef je advies over hoe je het maximale uit je website kunt halen!

Als je kiest voor het maken van een eigen website met opstartservice kan ik ook een logo en huisstijl voor je laten ontwerpen. Zeer professioneel, voor jou op maat gemaakt! Je kunt kiezen voor de volgende ontwerpen:
logo, visitekaartje, briefpapier, enveloppe, flyer, advertentie en autosticker.

De huisstijl ontwerpen worden uitbesteed aan een partij met meer dan 10 jaar ervaring en ruim 12.000 tevreden klanten. Je betaalt bij mij minder vanwege kortingsafspraken.

Ontwerpen worden pas aangeleverd wanneer jij tevreden bent.

Prijzen

* Logo ontwerp € 199,-
*
Visitekaartje, briefpapier & enveloppe ontwerp € 130,-
* Flyer en krantadvertentie ontwerp € 300,-

Lees meer

Ik kan ervoor zorgen dat jouw website of webshop op verschillende trefwoorden hoger komt in Google.

Kijk hier voor meer informatie over optimaliseren voor Google.

Webshop laten maken

Jouw nieuwe webshop wordt geïnstalleerd op (de nieuwste versie van) WordPress met het webshops systeem Woocommerce.  Ik installeer het webshopsysteem, integreer je betaalprovider en zorg ervoor dat alles op de juiste manier is ingesteld. Ook maak ik enkele categorie- en productpagina’s voor je aan. Je krijgt een uitgebreide uitleg over hoe alles werkt en ik geef je tips over hoe je het maximale uit je webshop kunt halen.

Wat krijg je?

 • WordPress + Woocommerce installatie (nieuwste versie)
 • Algemene instellingen WordPress en webshop systeem
 • Logo en huisstijl ontwerpen (optioneel)
 • Standaard template aangepast op vele onderdelen (keuze uit duizenden ontwerpen)
 • Aanpassingen huisstijl, kleurgebruik, teksten, afbeeldingen, etc…
 • Indeling menu en website structuur
 • Integratie betaalsysteem
 • Integratie automatisch aanvullen postcode op afrekenpagina (optioneel)
 • Invoer unique selling points op alle pagina’s
 • Emailtemplates (oa. order, factuur)
 • Contactpagina met spamfilter
 • Hulp bij instellen emailadres en email handtekening
 • Integratie socialmedia kanalen
 • Integratie blog
 • Integratie nieuwsbrief
 • Integratie Google search console plugin
 • Gebruiksvriendelijk op laptop, tablet en mobiel
 • Optimalisatie van snelheid
 • Geoptimaliseerd voor Google
 • Hulp en advies bij hosting, domeinnaam en ssl certificaat
 • Uitgebreide uitleg invoer en wijzigingen
 • Advies zoekmachine optimalisatie
 • Advies online marketing kanalen
 • Advies webshop algemeen
 • Persoonlijk 1 op 1 advies en uitleg
 • 3 correctierondes

Bekijk hier het stappenplan van intake tot lancering.

1. Intake

 • Bespreken branche
 • Doel van de website
 • Inhoud website
 • Indeling website
 • Online promotie kanalen
 • Ontwerp en huisstijl
 • Functionaliteiten
 • Domeinnaam en hosting
 • Seo (hoger in Google – optioneel)

  Nb. we bespreken tijdens de intake ook welke gegevens je zelf dient aan te leveren.

2. Offerte en ondertekening

3. Realisatie (je kunt de vorderingen online bekijken!)

4. Oplevering eerste opzet + correctieronde(s)

5. Definitieve lancering

6. Uitleg systeem + Advies E-commerce en online promotiekanalen

Het is mogelijk om alles door mij te laten regelen, dus ook het registreren van een domeinnaam, een ssl certificaat (voor een beveiligde website) en een emailadres.

Je website heeft tevens een hosting pakket nodig. Met hosting huur je een server waarop jouw website staat. Ook dit kun je aan mij uitbesteden.

Jouw voordeel?
Wanneer er problemen ontstaan op de server los ik dit gratis voor je op en kan ik hier snel in handelen.

Wanneer je jouw website door mij laat maken krijg je er het 1e jaar gratis bij:
* Razendsnelle hosting
* 1 domeinnaam
* Een ssl certificaat
* Een emailadres

Prijzen

* Domeinnaam en emailadres: € 10,- per jaar
* Ssl certificaat: € 30,- per jaar
* Hosting: € 180,- per jaar

Betaling per jaar.
Prijzen excl. 21% btw

Wanneer jouw website klaar is zal je mij bijna niet meer nodig hebben. Aanpassingen kun je heel eenvoudig zelf verrichten.

Zoals bij elke website kan er soms een probleem ontstaan. Bijvoorbeeld door een software update of problemen bij een hosting partij.

Ik kan je website voor je onderhouden waarbij je er tevens gratis aanpassingen bij krijgt tot een maximum van 1 uur. Lees meer over het onderhoudspakket.

Andere doorlopende kosten zijn de kosten voor een domeinnaam, hosting en een ssl certificaat.
Voor deze diensten betaal je het 1e jaar niets! Bekijk hier welke tarieven ik hanteer voor hosting, domeinnaam en ssl certificaat.

Je kunt onbeperkt producten invoeren. Bij heel veel producten wordt wel een groter hosting pakket aanbevolen. Uiteraard geef ik je daar advies over.

Je dient als bedrijf zelf een aanvraag te doen bij een zogenaamde betaalprovider. Dit mag ik niet voor je doen omdat jouw bedrijf wordt getoetst. Je dient o.a. een uittreksel van de Kamer van Koophandel te kunnen overhandigen.

Bekende betaalproviders zijn Pay.nl en Mollie.nl, maar er zijn er nog veel meer. Via een betaalprovider kun je zelf aangeven welke betaalsystemen worden aangeboden, bijvoorbeeld Ideal, Creditkaart, Paypal, AfterPay, etc… 

Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt (ik kan je hier advies over geven) dan installeer en integreer ik de betaalprovider voor je op de webshop.

Wanneer jouw webshop klaar is zal je mij bijna niet meer nodig hebben. Aanpassingen kun je heel eenvoudig zelf verrichten.

Zoals bij elke webshop kan er soms een probleem ontstaan. Bijvoorbeeld door een software update of problemen bij een hosting partij.

Ik kan je website voor je onderhouden waarbij je er tevens gratis aanpassingen bij krijgt tot een maximum van 1 uur. Lees meer over het onderhoudspakket.

Andere doorlopende kosten zijn de kosten voor een domeinnaam, hosting en een ssl certificaat.
Voor deze diensten betaal je het 1e jaar niets! Bekijk hier welke tarieven ik hanteer voor hosting, domeinnaam en ssl certificaat.

Let verder op de volgende doorlopende kosten bij het exploiteren van een webshop:

* Kosten voor een betaalprovider (bijvoorbeeld Mollie of Pay)
* Kosten voor een keurmerk
* Kosten voor een beoordelingssysteem
* Kosten voor extra plugins en uitbreidingen, bijvoorbeeld een api koppeling met Bol.com of met jouw leverancier. Of een postcode plugin, een koppeling met een verzendmaatschappij, etc…

Je hoeft zelf niet veel te regelen. Wanneer je al een webshop hebt hevel ik alle inhoud over van je huidige webshop naar je nieuwe website, met een maximum van 10 pagina’s en 10 producten. Soms vraag ik om aanvullende informatie of afbeeldingen.

Bij een nieuwe webshop vraag ik je om aanlevering van teksten, prijzen, bedrijfsgegevens, afbeeldingen (bijvoorbeeld van een pand, bedrijfswagen, oid) en een logo. Uiteraard kan ik de door jou aangeleverde teksten voor je herschrijven.

Wanneer je nog geen logo en huisstijl hebt dan kan ik dit voor je regelen.
Ook een domeinnaam, ssl certificaat, emailadres en hosting is optioneel en kun je aan mij uitbesteden. – Lees meer

Wanneer je al een webshop hebt dan hevel ik alle inhoud voor je over op je nieuwe webshop, met een maximum van 10 pagina’s en 10 producten.

Overige pagina’s en producten kun je zelf invoeren. Ik leg je in Jip en Janneke taal uit hoe je dit kunt doen. Bevat je website heel veel pagina’s en wil je dit zelf niet overhevelen? Dan kan ik hiervoor een offerte op maat maken.

Er zijn tegenwoordig bedrijven waarbij je niet alleen een domeinnaam en hostingpakket kunt registreren maar ook zelf een webshop kunt realiseren. Daarbij installeer je zelf een door jou gewenst template en pas je deze aan naar jouw wensen.

Waarom dan toch kiezen voor Webdesign Westfriesland?

* Je zit bij mij niet aan een maandelijks abonnement vast.
* Je hebt bij mij veel meer keuze als het gaat om templates (ontwerpen). 
* Als Seo en conversie specialist zorg ik ervoor dat jouw webshop optimaal is ingericht voor Google en bezoekers.
* Je bespaart veel tijd met het zoeken naar de juiste indeling en het invoeren van teksten en afbeeldingen. Ik voer tot max. 10 pagina’s en maximaal 10 product pagina’s voor je in of hevel ze over van een bestaande website.
* Ik geef je advies over hoe je het maximale uit je webshop kunt halen! Oa advies over zoekmachine optimalisatie (hoger in Google) en technieken die je op je webshop kunt gebruiken.

Als je door mij je bedrijfswebsite laat maken kan ik ook een logo en huisstijl voor je laten ontwerpen. Zeer professioneel, voor jou op maat gemaakt! Je kunt kiezen voor de volgende ontwerpen:
logo, visitekaartje, briefpapier, enveloppe, flyer, advertentie en autosticker.

De huisstijl ontwerpen worden uitbesteed aan een partij met meer dan 10 jaar ervaring en ruim 12.000 tevreden klanten. Je betaalt bij mij minder vanwege kortingsafspraken.

Ontwerpen worden pas aangeleverd wanneer jij tevreden bent.

Prijzen

* Logo ontwerp € 199,-
*
Visitekaartje, briefpapier & enveloppe ontwerp € 100,-
* Flyer en krantadvertentie ontwerp € 300,-

Lees meer

Ik kan ervoor zorgen dat jouw website of webshop op verschillende trefwoorden hoger komt in Google.

Kijk hier voor meer informatie over optimaliseren voor Google.

Dat kan natuurlijk ook. Ik maak een professionele bedrijfswebsite als visitekaartje voor jouw bedrijf.
Lees meer

Heb je al een webshop en wil je weten hoe je hier het maximale uit kunt halen?
Bestel dan het website optimalisatie adviesrapport.

Optimalisatie website

Wanneer je wilt dat jouw website hoger in Google rankt dan maak ik een offerte op basis van een realistische inschatting. We kijken samen op welke trefwoorden jouw website goed gevonden moet worden, wat de concurrentie daarop is en hoeveel er op gezocht wordt. Hieronder zie een globale schatting van de kosten.

Zwakke concurrentie

Verkoper van specifieke / specialistische producten of diensten. Lokale bedrijven. 

 • Zwakke concurrentie
 • 5-10 trefwoorden
 • 8 uur per maand
 • Duur: 3 maanden
 • Kosten traject € 1200,- ex btw

Gemiddelde concurrentie

Midden en kleinbedrijf +
Webwinkel in niches.

 • Gemiddelde concurrentie
 • 5-10 trefwoorden
 • 16 uur per maand
 • Duur: 3 maanden
 • Kosten traject € 2400,- ex btw

Hoge concurrentie

Bedrijven met landelijke concurrentie.  Product/dienst waar veel vraag naar is.

 • Sterke concurrentie
 • 5-10 trefwoorden
 • 16 uur per maand
 • Duur: 6 maanden
 • Kosten traject € 4800,- ex btw

Ik let op de deze onderdelen:

Algemeen

* Zoekwoorden en concurrentie

Op de website (on page seo + technische seo)

* Meta-instellingen en url’s
* Teksten en trefwoorden
* De interne linkstructuur
* De snelheid van je website
* Duplicatie content (dubbele content)
* Gebroken links
* Alt tags afbeeldingen
* Noindex niet belangrijke pagina’s
* Content en blog
* Externe links

Linkbuilding en content

Ik geef hierbij advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een goede combinatie van linkbuilding en content is de manier om je website hoger in Google te krijgen.

Je kunt dit ook aan mij uitbesteden. Daarbij geef ik aan wat realistisch en haalbaar is en maak ik een offerte op maat.

Ik let op de deze onderdelen:

* De structuur en opbouw
* Het navigatiemenu 
* De navigatiestructuur
* De zoekfunctie
* De rubrieken
* De weergave
* Afbeeldingen en video’s
* Teksten

Omdat teksten ontzettend belangrijk zijn zoom ik hier extra op in. Zijn de teksten niet te lang, zijn ze mobiel vriendelijk, zijn ze goed leesbaar en bevatten ze de juiste taal?

Ik let op de deze onderdelen:

* Vallen de juiste dingen op?
* Bevat de content de juiste toon?
* Vallen afbeeldingen en video’s voldoende op en geven ze de juiste boodschap?
* Vallen buttons voldoende op
* Zijn de contrasten qua kleurgebruik juist?
* Vallen unique selling points goed op?
* Is de website transparant en worden de kenmerken van het product en/of dienst goed weergegeven?
* Is de website social proof?
* Kunnen klanten makkelijk contact opnemen?

Wanneer je serieus aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie dan kun je hier binnen enkele weken tot maanden resultaten in verwachten. Dit hangt echter wel van een aantal zaken af, bijvoorbeeld hoe goed je website op dit moment zichtbaar is en hoe hoog de concurrentie is.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is iets waar je geduld mee moet hebben. Maar wanneer je dit zorgvuldig en structureel aanpakt dan kun je gratis meer bezoekers en omzet realiseren op je website.

Het voordeel van een website ten opzichte van bijvoorbeeld social media is dat de content die je invoert blijvend is. Ook backlinks (links naar jouw website op andere relevante websites) blijven meestal staan.

Wanneer je een stevige basis hebt gelegd d.m.v. een combinatie van linkbuilding en content zullen je verbeterde posities in Google redelijk stabiel blijven.
Een doorlopende invoer van content is hierin belangrijker dan het creëren van backlinks. Want content = king in de ogen van Google.

Interesse in een
vrijblijvend gesprek?

Persoonlijk contact werkt het best

Hallo (toekomstige) ondernemer! Ben jij ook zo trots op jouw  onderneming en de mooie regio waar jouw bedrijf is gevestigd? Misschien kunnen we elkaar helpen.

Ben je op zoek naar een nieuwe website waarbij alles meteen klopt, zonder gedoe? Of wil je meer bezoekers en omzet uit je huidige website halen? Dan kom ik graag in contact met je om te kijken of wij dezelfde ’taal’ spreken. Een intake is altijd gratis en geheel vrijblijvend!

Laten we kennismaken om jouw wensen te bespreken. Persoonlijk op mijn kantoor in Bovenkarspel of op afstand via (video)bellen). Zonder verplichtingen.

  Scroll naar boven