Heb je een (nieuwe) website laten maken en wil je weten hoe je teksten en afbeeldingen kunt aanpassen? Bijvoorbeeld openingstijden, prijzen of andere teksten? In dit artikel gaan we bespreken hoe je tekst kunt invoegen, aanpassen en verwijderen in Elementor. De teksteditor-widget van Elementor biedt een eenvoudige manier om tekst te wijzigen en bij te werken, en met een paar muisklikken staan jouw aanpassingen online. Ik vertel je in Jip en Janneke taal en stap voor stap hoe je iets aanpast op een pagina.
Stappenplan
Stap 1. Log in op je website
Ga naar de url van je website en type daarachter /wp-admin.
Dit is een voorbeeld van een (WordPress) login url:
www.voorbeeld.nl/wp-admin
Vervolgens voer je jouw gebruikersnaam of emailadres in en het wachtwoord.
Vraag deze gegevens eventueel op bij je webdesigner.
Wanneer je bent ingelogd zie je WordPress Dashboard van jouw website, ook wel de backend genoemd.
Stap 2. Ga naar de pagina die je wilt aanpassen
Er zijn 2 manieren om de pagina te bekijken die je wilt aanpassen. We bespreken de meest eenvoudige manier.
Ga naar de voorkant van je website, bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl en klik op de pagina die je wilt aanpassen.
Klik vervolgens op de button ‘Bewerk met Elementor’ helemaal bovenaan de pagina in de zwarte balk.
Stap 3. Teksten wijzigen
In dit artikel bespreken we alleen eenvoudige aanpassingen, zoals het wijzigen van teksten en afbeeldingen. Je kunt met Elementor zo goed als alles wijzigen aan je website, maar als het goed is heeft jouw webdesigner alles al op de gewenste manier vormgegeven ;).
Rechts van het scherm zie je de onderdelen van de pagina, zoals teksten, afbeeldingen en layout blokken. Klik op de afbeelding of tekst van jouw keuze, dus wat je wilt wijzigen. Klik hierop.
Links van het scherm zie je de tekst in een zogenaamde tekstbewerker (texteditor) staan. Pas daarin de tekst aan.
Stap 4. Afbeeldingen wijzigen
Een afbeelding vervangen gaat bijna op dezelfde manier als het aanpassen van een tekst. Klik op de afbeelding die je wilt aanpassen in het scherm rechts en pas deze in het scherm links aan.
Stap 5. Elementor wijzigingen opslaan!
Wanneer je klaar bent met het aanpassen van je teksten en/of afbeeldingen dan dien je deze natuurlijk wel op te slaan. Dit doe je door op de button ‘UPDATEN’ te klikken, links onderaan.
Stap 6. Wijzigingen herstellen
Wanneer je iets hebt aangepast, maar je komt er later achter dat je dit wilt herstellen dan kun je gebruik maken van de ‘geschiedenis’ optie. Het icoontje hiervoor staat in dezelfde balk als de updaten button, maar dan in het zwarte gedeelte (ronde pijl met klok). Klik hierop om aanpassingen te kunnen herstellen en klik vervolgens weer op updaten.
Stap 7. Aanpassingen bekijken
Wanneer je op de ‘UPDATEN’ button hebt geklikt zijn de wijzigingen direct zichtbaar. Controleer de wijzigingen altijd even voor de zekerheid!
De meest eenvoudig manier is door de pagina op een nieuw tabblad in je browser te openen en de wijzigingen te bekijken.
Let op: wanneer je website gebruikt maakt van een Cache plugin dien je eerst de cache van de pagina te legen. Bij Litespeed Cache kun je dit eenvoudig doen door op het icoontje in de zwarte balk bovenaan de pagina te klikken en vervolgens op ‘Alles opschonen’ te klikken.
Hopelijk kun je na het lezen van deze blog vervolgens zelf eenvoudig en snel je website aanpassen, zonder tussenkomst van een webdesigner.