Hoger in Google = gratis meer bezoekers!

Optimaliseer je website voor meer online klanten.

Wat heb je aan een mooie website zonder bezoekers?
Via zoekmachine optimalisatie (Seo) creëer je structureel meer gratis bezoekers, bereik je de juiste doelgroep en versterk je de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Seo is daarom wellicht de slimste marketing investering die je kunt doen!

Hoger in Google ranken

Structureel meer bezoekers

Met zoekmachine optimalisatie

Bekend bij MKB en ZZP

in Westfriesland

Ruim 15 jaar ervaring

O.a. bij Stichting Marketing Enkhuizen

Waarom zoekmachine optimalisatie (Seo)?

Een slimme investering

Je bedrijf heeft misschien al een mooie website en huisstijl en is goed zichtbaar via advertenties, flyers en overige promotiekanalen. Super natuurlijk, maar het bereiken van jouw klanten kost op deze manier best veel geld.

Wil je als bedrijf je bestaande klantenkring uitbreiden, je omzet verhogen of een nieuwe dienst in de markt zetten? Dan is een vindbare website in Google stap één. Als Seo specialist help ik je hierbij door je website te optimaliseren, teksten te schrijven en ervoor te zorgen dat jouw website zichtbaar wordt op andere websites. Dit laatste wordt ook wel linkbuilding genoemd. 

Met het optimaliseren van jouw website voor Google (Seo) bereik je meer gratis bezoekers op je website, niet eenmalig maar structureel! Zoekmachine optimalisatie is daarom 1 van de meest onderbelichte onderdelen van het promoten van een bedrijf. Jammer, want eigenlijk is Seo de slimste marketing investering die je kunt doen! Zonde toch om meer bezoekers en omzet te laten schieten? Lees ook het artikel ‘waarom is Seo een slimme investering‘.

Seo uitbesteden

Creëer structureel meer gratis bezoekers

Wil je meer weten over wat zoekmachine optimalisatie kan betekenen voor jouw bedrijf? Vraag dan een gratis en vrijblijvende kennismaking aan. Door middel van een (gratis) zoekwoordenonderzoek vertel ik je of en hoe jouw website meer bezoekers kan genereren. Ook geef ik een kostenindicatie.

Nieuwsgierig naar de kosten? Bekijk deze kostenindicatie.

Seo zelf doen

Zelf doen met advies van mij

Wil je dat jouw bedrijf goed zichtbaar wordt in Google, met name in jouw eigen regio? Bestel dan deze opstartservice! Ik vertel je hoe je zelf meer bezoekers kunt verkrijgen op je website. Ook meld ik je website aan bij Google en installeer ik een handige tool waarmee je bezoekersaantallen kunt bekijken. Je krijgt advies van een ervaringsdeskundige met ruim 15 jaar ervaring.

Waarom Webdesign Westfriesland?

Waar sta ik voor?

Bij zoekmachine optimalisatie (Seo) draait het om het behalen van resultaten. Meters maken en steeds weer bij leren, dat is waar een goede Seo specialist aan moet voldoen. Want het algoritme van Google verandert continue.

Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring opgedaan op het gebied van zoekmachine optimalisatie, waarbij ik mooi resultaten heb behaald voor vele opdrachtgevers. Van grote webshops tot kleine- en middelgrote bedrijven in de regio.

Als nuchtere Westfries hou ik van duidelijke afspraken en een no nonsense mentaliteit. Geen gouden bergen beloven maar een realistische doelstelling. Verder sta ik voor service en kwaliteit en denk ik graag mee met je mee om online succesvol te zijn. 

Bart Vriend Webdesigner en online marketeer

Bart Vriend
Specialist in Seo - Webdesign - Bedrijfsadvies

Voor welke bedrijven heb ik gewerkt?

Waar ben ik trots op?

Mijn klanten zijn blij met mijn diensten:

5/5

Stichting Marketing Enkhuizen

"Competent bedrijf. Wij zijn zeer tevreden over Bart die al jaren o.a. onze website optimaliseert."

deCryptohulp.nl

"Webdesign Westfriesland heeft een mooie website voor ons gebouwd en hoge Google posities gecreëerd."

Speeltjesfabriek.nl

"Wij zijn blij met onze mooie webshop en zeer hoge Google rankings. Een super webshop waar alles bij zit."

Veel gestelde vragen

Wanneer je wilt dat jouw website hoger in Google rankt dan maak ik een offerte op basis van een realistische inschatting. We kijken samen op welke trefwoorden jouw website goed gevonden moet worden, wat de concurrentie daarop is en hoeveel er op gezocht wordt. Hieronder zie een globale schatting van de kosten.

Zwakke concurrentie

Verkoper van specifieke / specialistische producten of diensten. Lokale bedrijven. 

 • Zwakke concurrentie
 • 8 uur per maand
 • Duur: 3 maanden
 • Kosten traject € 1200,- ex btw

Gemiddelde concurrentie

Midden en kleinbedrijf +
Webwinkel in niches.

 • Gemiddelde concurrentie
 • 16 uur per maand
 • Duur: 3 maanden
 • Kosten traject € 2400,- ex btw

Hoge concurrentie

Bedrijven met landelijke concurrentie.  Product/dienst waar veel vraag naar is.

 • Sterke concurrentie
 • 16 tot 32 uur per maand
 • Duur: 6 maanden
 • Kosten traject € 4800,- tot € 9600,- ex btw

Ik let op de deze onderdelen:

Algemeen

* Zoekwoorden en concurrentie

Op de website (on page seo + technische seo)

* Meta-instellingen en url’s
* Teksten en trefwoorden
* De interne linkstructuur
* De snelheid van je website
* Duplicatie content (dubbele content)
* Gebroken links
* Alt tags afbeeldingen
* Noindex niet belangrijke pagina’s
* Content en blog
* Externe links

Linkbuilding en content

Ik geef hierbij advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een goede combinatie van linkbuilding en content is de manier om je website hoger in Google te krijgen.

Je kunt dit ook aan mij uitbesteden. Daarbij geef ik aan wat realistisch en haalbaar is en maak ik een offerte op maat.

Ik let op de deze onderdelen:

* De structuur en opbouw
* Het navigatiemenu 
* De navigatiestructuur
* De zoekfunctie
* De rubrieken
* De weergave
* Afbeeldingen en video’s
* Teksten

Omdat teksten ontzettend belangrijk zijn zoom ik hier extra op in. Zijn de teksten niet te lang, zijn ze mobiel vriendelijk, zijn ze goed leesbaar en bevatten ze de juiste taal?

Ik let op de deze onderdelen:

* Vallen de juiste dingen op?
* Bevat de content de juiste toon?
* Vallen afbeeldingen en video’s voldoende op en geven ze de juiste boodschap?
* Vallen buttons voldoende op
* Zijn de contrasten qua kleurgebruik juist?
* Vallen unique selling points goed op?
* Is de website transparant en worden de kenmerken van het product en/of dienst goed weergegeven?
* Is de website social proof?
* Kunnen klanten makkelijk contact opnemen?

Wanneer je serieus aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie dan kun je hier binnen enkele weken tot maanden resultaten in verwachten. Dit hangt echter wel van een aantal zaken af, bijvoorbeeld hoe goed je website op dit moment zichtbaar is en hoe hoog de concurrentie is.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is iets waar je geduld mee moet hebben.  Wanneer je dit echter zorgvuldig en structureel aanpakt, kun je gratis meer bezoekers en omzet realiseren op je website. Niet eenmalig, maar doorlopend!

Het voordeel van een website ten opzichte van bijvoorbeeld social media is dat de content die je invoert blijvend is. Ook backlinks (links naar jouw website op andere relevante websites) blijven meestal staan.

Wanneer je een stevige basis hebt gelegd d.m.v. een combinatie van linkbuilding en content zullen je verbeterde posities in Google redelijk stabiel blijven.
Een doorlopende invoer van content is hierin belangrijker dan het creëren van backlinks. Want content = king in de ogen van Google.

Interesse in een
vrijblijvend gesprek?

Persoonlijk contact werkt het best

Hallo (toekomstige) ondernemer! Ben jij ook zo trots op jouw  onderneming en de mooie regio waar jouw bedrijf is gevestigd? Misschien kunnen we elkaar helpen.

Wil je graag meer online bezoekers realiseren maar weet je niet hoe je hier op een slimme manier in kan investeren? Dan kom ik graag in contact met je om te kijken of wij dezelfde ’taal’ spreken. Een intake is altijd gratis en geheel vrijblijvend!

Tijdens een kennismaking vertel ik of er groeipotentie in jouw website zit en wat de kosten hiervan zijn. Persoonlijk op mijn kantoor in Bovenkarspel of op afstand via (video)bellen). Zonder verplichtingen.

  Scroll naar boven