Website onderhouden en optimaliseren

Website onderhouden en optimaliseren

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het lanceren van een nieuwe website is een spannend moment voor elk bedrijf.  Nadat je site live gaat, is het echter belangrijk om aandacht te besteden aan enkele belangrijke aspecten om ervoor te zorgen dat je website goed presteert en de bezoekerservaring optimaal is en blijft. Haal het maximale uit jouw online bedrijf met de tips in dit artikel!

Tips

Controleer de functionaliteit

Zodra je website live is, moet je ervoor zorgen dat alle functionaliteiten correct werken. Controleer alle links, formulieren, navigatiemenu’s en interactieve elementen om er zeker van te zijn dat ze goed functioneren en geen fouten bevatten.

Bekijk of je website responsive is

In het huidige tijdperk van mobiele apparaten is het erg belangrijk dat je website responsive is, wat betekent dat deze zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten. Test je website op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en desktopcomputers, om ervoor te zorgen dat de inhoud goed wordt weergegeven en de gebruikerservaring goed is. Een handige website hiervoor is Websitemockupgenerator.com of Google Pagespeed Insights. Op Google Pagespeed Insights kun je meteen ook controleren of de laadsnelheid goed is.

Optimaliseer je website voor Google

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO). Voer een grondige zoekwoordanalyse uit en zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden op de juiste plaatsen in je inhoud opneemt. Optimaliseer ook de meta-tags, URL-structuren en afbeeldingsbeschrijvingen om je website beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Dit is de basis van Seo. Wil je echt hoog ranken in Google dan kun je beter een Seo specialist inschakelen of kiezen voor betaalde Google advertenties (Adwords). Zorg er ook voor dat je jouw bedrijf aanmeldt bij Google Company, dit is een gratis dienst.

Analyseer je website

Implementeer een webanalysetool, zoals Google Analytics, om het verkeer op je website te volgen. Dit stelt je in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen, zoals het aantal bezoekers, hun gedrag op de site, de bronnen van waaruit ze naar je website komen, enz. Deze informatie kan je helpen bij het nemen van beslissingen om de prestaties van je website te verbeteren.

Beveilig je website

Websitebeveiliging is cruciaal om de privacy van gebruikersgegevens te waarborgen en te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Zorg ervoor dat je website is beveiligd met een SSL-certificaat, maak regelmatig back-ups van je gegevens en zorg voor sterke wachtwoorden. Het is ook verstandig om een websitefirewall en beveiligingsplug-ins te gebruiken om je website te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

Updates en onderhoud

Een website vereist regelmatige updates en onderhoud om optimaal te blijven functioneren. Controleer en update regelmatig de software, plug-ins en thema’s die op je website worden gebruikt. Los eventuele bugs of technische problemen snel op en zorg ervoor dat de inhoud up-to-date en relevant blijft. Je kunt (WordPress) beveiliging en onderhoud ook uitbesteden aan een WordPress webdesigner.

Maak je website social proof (tip!)

Maak je website social proof met klantbeoordelingen en een keurmerk. Voorbeelden van keurmerken zijn WebwinkelKeur, Trustpilot of Thuiswinkel.org. Hier kun je ook gebruik maken van een beoordelingssysteem. Voor klantbeoordelingen kun je ook gratis gebruik maken van Google reviews via je Google bedrijfsaccount account.

Content is king

Een nieuwe website heeft content nodig om relevant en boeiend te blijven voor je doelgroep. Ontwikkel een contentstrategie en plan regelmatig nieuwe en waardevolle inhoud, zoals blogposts, artikelen, video’s of infographics. Dit helpt niet alleen om je website actueel te houden, maar ook om je autoriteit in je vakgebied op te bouwen en meer organisch verkeer aan te trekken via Google. Tip: een blog is hier een hele handige tool voor!

Andere relevante websites

Zorg ervoor dat jouw bedrijf zichtbaar wordt op andere websites, marktplaatsen, offerte websites, startpagina’s, etc…

Samenwerking met social media kanalen

Wanneer je optimaal online zichtbaar wilt zijn dan zal je ook aandacht moeten besteden aan social media. Let er goed op welke social media kanaal je inzet voor jouw onderneming. Koppel je social media kanalen altijd aan je website en andersom. Plaats share en like buttons bij interessante informatie op je website en plaats nieuwe blog berichten ook op je social media kanalen.

Conclusie

Door de bovenstaande belangrijke stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je website optimaal blijft presteren en je het maximale uit je website haalt.

Tip: blijf altijd werken aan het verbeteren van je online aanwezigheid en hou je website up to date. Is je website verouderd? Laat dan een nieuwe website maken, want een professionele layout zorgt ervoor dat jouw bedrijf serieus wordt genomen. Zorg er tot slot voor dat je social media kanalen samenwerken met je website. Plaats nieuwe blogs of informatie over je bedrijf op je website EN je social media kanalen.

Wil je het onderhoud en ondersteuning van je WordPress website uitbesteden? Of wil je hogere rankings in Google? Neem dan contact op voor een gratis intake.

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Auteur: Bart Vriend

Specialist in -> Webdesign | Wordpress en Elementor | Seo | Startende ondernemers

Eigenaar Webdesign Westfriesland | Website manager Marketing Enkhuizen

Portret Bart Vriend

Inhoud artikel

Artikel zoeken

Ook interessant

Scroll naar boven