Zelf een website maken met hulp van een webdesigner

Maak je eigen website

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

In de digitale wereld van vandaag is een professionele website essentieel voor het succes van een bedrijf of een persoonlijk merk. WordPress, een veelgebruikt contentmanagementsysteem (CMS), biedt gebruikers de mogelijkheid om zonder al te veel technische kennis een aantrekkelijke en functionele website te bouwen. Hoewel het mogelijk is om zelfstandig een WordPress-website op te zetten, kan het inschakelen van een opstartservice van een webdesigner aanzienlijke voordelen met zich meebrengen.

In dit artikel bespreken we waarom een opstartservice handig kan zijn bij het maken van je eigen WordPress-website.

Wat is WordPress?

Voordat we ingaan op de voordelen van een opstartservice, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van WordPress zelf. WordPress is een open-source CMS-platform dat gebruikers in staat stelt om op een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier websites te maken en te beheren. Met duizenden thema’s, plug-ins en aanpassingsmogelijkheden is WordPress een flexibel en veelzijdig platform dat kan voldoen aan de unieke behoeften van vrijwel elk type website.

Voordelen WordPress opstartservice

Professioneel ontwerp

Een webdesigner met ervaring in WordPress kan een professioneel ontwerp creëren dat perfect aansluit bij jouw merkidentiteit en doelstellingen. Ze kunnen de juiste kleurenschema’s, typografie, lay-out en afbeeldingen kiezen om een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website te ontwerpen die indruk maakt op je bezoekers.

Technische expertise

Hoewel WordPress gebruiksvriendelijk is, vereist het opzetten van een website nog steeds technische kennis. Een webdesigner kan je helpen bij het installeren en configureren van WordPress, het kiezen van de juiste thema’s en plug-ins, en het optimaliseren van de website voor snelheid en prestaties. Ze kunnen ook eventuele technische problemen oplossen die zich kunnen voordoen tijdens het proces.

Maatwerk oplossingen

Als je specifieke functies of aanpassingen aan je website nodig hebt, kan een webdesigner deze voor je implementeren. Of het nu gaat om het integreren van een webshop, het toevoegen van aangepaste formulieren of het optimaliseren van de site voor zoekmachines, een webdesigner kan de benodigde code schrijven en ervoor zorgen dat alles soepel werkt.

Bespaar tijd!

Het opzetten van een WordPress-website kan veel tijd en energie vergen, vooral als je geen ervaring hebt met het platform. Door een webdesigner in te schakelen, kun je deze taken uitbesteden en je focussen op je eigen kernactiviteiten. Een professional kan het proces versnellen en ervoor zorgen dat je website snel online is, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over technische details. Geloof me, zonder enige kennis ben al snel enkele weken bezig met het realiseren van een website. Wil je het echt professioneel aanpakken? Dan zal je jezelf ook moeten verdiepen in de regels voor een professionele website en online marketing.

Ondersteuning en onderhoud

Naast het opzetten van de website kan een webdesigner ook ondersteuning bieden en het onderhoud van je WordPress-website verzorgen. Ze kunnen updates uitvoeren, regelmatige back-ups maken en eventuele beveiligingsproblemen aanpakken. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat je website veilig en up-to-date blijft.

Zichtbaarheid en vindbaarheid in Google

Een goede webdesigner hoort ook verstand te hebben van zoekmachine optimalisatie (Seo). Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je website goed wordt gevonden in Google. WordPress biedt hier zelf wel plugins voor maar je hebt wel kennis van Seo nodig om jouw website op de juiste manier in te stellen en in te delen. Ook kan een webdesigner je ondersteunen in het aanvragen van een Google company account voor een goede lokale weergave van jouw bedrijf in Google.

Online marketing

Een website is vaak een onderdeel van diverse online promotiekanalen. Bijna altijd komen online promotiekanalen uit op een website. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je een professionele website hebt. Ruim 90% van alle consumenten bezoekt ook eerst een website voordat er contact wordt opgenomen. Webdesign Westfriesland geeft tevens advies over online marketing.

Conclusie

Veel ondernemers, met name starters en kleine eenmanszaken, kiezen ervoor om zelf een website te realiseren. Toegegeven, het is tegenwoordig een stuk eenvoudiger om een eigen website te maken.

Er zijn aanbieders (meestal hosting partijen) die kant en klare websites aanbieden via zelf gerealiseerde software. Toch kleven hier diverse nadelen aan vast. Zo zien deze websites er vaak niet heel professioneel uit en betaal je maandelijkse abonnementskosten waar je voor altijd aan vast zit indien je de door jou gemaakte website wilt aanhouden.

Ook kun je een bedrijfswebsite maken met WordPress. WordPress biedt wel professionele templates maar vaak tegen betaling. Wanneer je alles zelf wilt doen is het grootste nadeel toch wel de factor tijd! Het installeren van WordPress is wellicht redelijk eenvoudig, maar je moet bij het maken van een website met heel veel zaken rekening houden. Zo moet je een domeinnaam een ssl certificaat aanvragen, een emailadres aanmaken, je domeinnaam kopellen aan je WordPress installatie en is het belangrijk om de juiste plugins te installeren. En eigenlijk is dit nog maar het begin. Vervolgens wil je jouw template aanpassen dus zal je jezelf hierin moeten verdiepen.

Kortom, een professional kijkt naar het volledige plaatje. Het ontwerp, de structuur, het gebruikersgemak, responsive layout (weergave op diverse apparaten), vindbaarheid in Google, conversie, etc… Het duurt dus wel even voordat jij dit voor jezelf allemaal onder de knie hebt ;).

Vind je het leuk om je eigen website te maken maar sla je het technische gedeelte liever over? Ik installeer je WordPress website en een doelgroepgericht ontwerp op 1 van de snelste servers van Nederland. Ook installeer ik de meest essentiële plugins en stel alles optimaal voor je in.

Je krijgt een uitgebreide uitleg over WordPress en Elementor, inclusief online marketing advies.

Deel dit artikel ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Auteur: Bart Vriend

Specialist in -> Webdesign | Wordpress en Elementor | Seo | Startende ondernemers

Eigenaar Webdesign Westfriesland | Website manager Marketing Enkhuizen

Portret Bart Vriend

Inhoud artikel

Artikel zoeken

Ook interessant

Scroll naar boven